Sådan sparer du tid i køkkenhaven med varmebehandlet kompost

Har du en køkkenhave med diverse grøntsager, men synes, at det er meget tidskrævende at grave jorden op og vende den samt give den jævnligt gødning? Så er du sikkert ikke den eneste køkkenhaveejer, der har det sådan. Når hverdagens travlhed indfinder sig og man glemmer køkkenhaven lidt til fordel for alskens andre gøremål, ja, så bliver grøntsagerne ikke nær så lækre, store og sprøde, som man ellers havde drømt om. Endnu værre er det, når I så rejser på ferie og køkkenhaven er overladt til sig selv, hvorefter I kommer hjem til en lidt sløj omgang gulerødder og kartofler. Hvad gør man så, når man stadig gerne vil nyde godt af høsten af grøntsager fra jeres drivhus og køkkenhaven? Det guider til her i denne artikel, så læs med her og få tips og tricks til at spare tid i hverdagen som have og køkkenhaveejer.

Brug varmebehandlet kompost

Hvis du er vant til at bruge spagnum eller kunstgødning til din køkkenhave og/eller højbede eller almindelige bede, så behøver du ikke længere at bruge dette, når du har lagt varmebehandlet kompost ud over den almindelige jord. Brug blot varmebehandlet kompost fra Grat og vær tryg ved, at denne kompost giver dine grøntsager, buske, blomster og træer lige netop den gødning, som de har brug for. Du vil hurtigt se resultatet, når dine grøntsager begynder at gro livligt og blive til dejlige modne grøntsager

Få leveret i big bag direkte til døren

Hvis I er udfordret på at skulle hente denne varmebehandlede kompost selv, eller bare gerne vil spare tid og benzin, er der en stor fordel i, at I her kan få leveret denne big bag med 1000 liter i direkte til døren. Det er gratis at få leveret, hvis I bor på Fyn eller i Jylland, mens det koster et fragtgebyr at få leveret til Sjælland. Tjek hjemmesiden ud for den konkrete pris herpå. På denne måde kan I også få leveret komposten uden at I selv behøver at være hjemme og dette kan være en fordel, både når I arbejder og når I gerne vil have leveret kompost til jeres sommerhus, hvor I ikke nødvendigvis opholder jer hele tiden.

Brug varmebehandlet kompost til blomsterbede og drivhus

Hvis I har nogle smukke blomsterbede, kan I med fordel lægge den varmebehandlede kompost ud ovenpå den normale muld. Dermed får blomsterne et godt og næringsrigt boost, som gør, at de gror godt og blomstrer frodigt. Det er noget, som man altid nyder som haveejer, når roserne står i fuldt flor og pryder haven med sine smukke farver. Læg også gerne denne kompost ud i jeres drivhus, hvor I både dyrker grøntsager og har blomster. Her kan I lægge den ovenpå de kasser, I har stående med tomater, agurker, chili, peberfrugt og så videre i og dermed sørge for, at disse grøntsager har noget god og langvarig næring at suge af, også når I er på ferie. Når I har høstet de skønne grøntsager, kan I altid holde et dejligt selskab, hvor gæsterne smager på friske råvarer direkte fra kompostjorden.