Mangler du et nyt haveprojekt at give dig i kast med?

En køkken- eller urtehave kan bidrage med timevis af havearbejde, samtidig med at du faktisk får hjemmedyrkede afgrøder, som er lige til at spise. Har du altid drømt om at etablere en køkkenhave i din have, og mangler du lige nu et haveprojekt, som du kan gå i gang med? Så er køkkenhaven en oplagt mulighed. Læs blot med videre for at finde ud af, hvor let det er at komme i gang!

Start i det små

Det kan hurtigt virke uoverskueligt, hvis du forvandler hele din have til en køkkenhave fra den ene dag til den anden. Det kræver også en hel del arbejde.

Derfor er det altid en god idé at starte i det små. Begynd eksempelvis med at anlægge en beskeden køkkenhave i et lille hjørne af din have eller alternativt i et lille højbed. Hvis din interesse for køkkenhaven stiger, kan du gå skridtet videre og investere i et drivhus til din have.

Vælg den perfekte placering til din køkkenhave

Hvor du placerer din køkkenhave henne, det har stor betydning for, hvorvidt du får succes med dine afgrøder. Du opnår det allerbedste resultat med dine afgrøder, hvis du placerer køkkenhaven dét sted i din have, hvor der er mest mulig sol. Det er også en god idé at placere køkkenhaven i læ, hvis det er muligt.

Find ud af hvad du vil dyrke i din køkkenhave

Der findes et væld af forskellige grøntsager og urter, som kan dyrkes i de danske køkkenhaver. Derfor skal du altså beslutte dig for, hvad du gerne vil dyrke i lige netop din køkkenhave. I forbindelse med dit valg af grøntsager og urter, er det en god idé at undersøge, hvornår de forskellige frø skal plantes, samt hvordan de skal passes for at skabe de bedst mulige betingelser for vækst.