Kom godt i gang med dit næste projekt

Der er nok at se til, når man giver sig i kast med et spændende gør det selv projekt. Måske er det hele startet med en bestemt vision for det endelig design eller måske har du blot altid ønsket at blive bedre til at bruge dine hænder. Og hvis du gerne vil undgå en masse ekstra og unødvendigt arbejde, så kan det være en god idé, at undersøge hvilket værktøj du skal bruge til den opgave du står overfor.

Hvilken sav skal du bruge til opgaven?

Som nybegynder kan det være fristende at tænke at en enkelt sav eller to må være mere end rigeligt for dig. Og det kommer selvfølgelig også an på præcist hvilken opgave du står overfor. Men selvom alle type save hjælper med at skære byggematerialer over, så er der stor forskel på hvilke opgaver de forskellige save kan bruges til.

En stiksav er god til rigtig mange opgaver, men kan kræve at man øver sig en smule før det færdige resultat bliver rigtig godt. En rundsav er ideel hvis du har meget materiale du skal have skåret over. En Stihl teleskop kædesav er et perfekt værktøj hvis du skal save noget der er højt oppe – eksempelvis når du skal beskære et træ.

Gode overvejelser til dit næste projekt

Det handler med andre ord om, at finde ud af hvilket værktøj der hjælper dig bedst muligt med at løse den opgave du står overfor. Du behøver ikke købe en sav til hver af dine arbejdsopgaver, men det kan være en rigtig god idé at undersøge, om du kan nøjes med én type sav – eller om det er en bedre at købe nogle forskellige til dit byggeprojekt.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge, så spørg dit lokale byggemarked til råds. De har både viden og erfaring med det meste.