Hold boligen kølig i varmere tider

Sidste år var det første gang, at man så en vejrprognose på 40 graders varme i Danmark. De seneste år har vi haft nogle varme somre på grund af klimaforandringer. Det har betydet, at vi har måttet skrue op for aircondition, køle af i havet og spise kold vandmelon for at holde varmen i hjemmet ud. Men selv hvis man ikke har aircondition, kan man stadig køle boligen relativt meget ned.

Luft ud med en gulvventilator 

Et godt tip, hvis man vil sænke temperaturen i boligen, er at anskaffe sig en gulvventilator. En gulvventilator er en blæser, som giver kold luft i rummet. Hos Av-Cables.dk fås gulvventilatorer i forskellige størrelser og hastighedsindstillinger, så du kan skifte mellem kraftig og let brise.

En gulvventilator med særlige funktioner er særligt brugbar, da den retning, gulvventilatoren blæser, kan have afgørende betydning for, om du virkelig køles ned. Hvis gulvventilatoren blæser mod uret, bliver der skubbet kold luft nedad, og på den måde får du mere gavn af den kølige brise.

Træk gardinerne for

Hvis du vil lukke varmen ud, skal du også tage et kig på dine vinduer. For når solen skinner kraftigt gennem vinduerne, bliver boligen også varmet op. Du kan derfor vælge at trække gardinerne for, eller sætte persienner op, så du stadig får lidt sollys ind. Et alternativ kan også være gardiner, som er designet til at holde varmen ude. Det er også en god idé at trække gardinerne for, når du er ude af huset. På den måde får du et relativt køligt hjem, når du kommer tilbage.

Luk den varme luft ude 

Ud over at trække gardinerne for, så er der også andre måder, man kan lukke luften ud. For der er mange små huller og revner, hvor varm luft kan slippe igennem. Det kan både være omkring vinduet eller dørkarmen. Derfor er det alfa og omega at isolere huset, så der ikke siver varm luft ind i huset.

Spis is og hav kolde håndklæder på

Med de forskellige tips om, hvordan man holder hjemmet koldt, kan det også være en god idé at vide, hvordan man egentlig holder kroppen kold. Ét godt tip er at holde kroppen hydreret ved at drikke kolde drikke og spise en masse vandmelon. Ud over kolde drikke kan ens påklædning også påvirke kropstemperaturen. Man kan f.eks. vælge at gøre et håndklæde koldt og lægge det over kroppen. Overraskende nok er det en god måde at nedbringe kropstemperaturen.