Er variabel el løsningen for dig?

Har du på det seneste hørt kolleger og familie snakke om forskellen på fast og variabel elpris? Måske du selv har været i gang med at undersøge, hvad der bedst kan betale sig for dig. Med variabel pris kan du være heldig at ramme perioder, hvor du virkelig kan spare ved at bruge elektriciteten på tidspunkter, hvor efterspørgslen er lav, ligesom priserne vil ændre sig, så de følger markedet.

Det er ikke tilfældet med en fast pris, hvor du er låst, uanset hvor meget prisen på markedet så måtte ændre sig. Det har både fordele og ulemper. Du kan være heldig, at du har en aftale, der i perioder er billigere end den reelle elpris, men i andre perioder risikerer du at betale mere, end elektriciteten egentlig er værd. Det er noget af det, du kan læse meget mere om online. Nettopower udbyder udelukkende variabel el, så måske det kan give dig mere overskuelighed.

Hvad består en kWh af?

Det kan være svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, når man kigger på sin elregning. Grundlæggende er en stor del af elprisen en lang række gebyrer, der vil være ens ved alle elselskaberne. Her er der intet at hente, hvis du skifter, og prisen vil være fuldstændig ens. Det gælder elafgift, PSO-afgift samt moms, som til sammen udgør cirka 80 % af den samlede elpris. De resterende 20 % er op til de enkelte udbydere at konkurrere om, så det er her, der kan være noget at spare.

Her kan du kigge på, om du helst vil finde en udbyder, der udelukkende tilbyder rå strøm som det er, eller om du er mere til en abonnementsløsning, hvor der arbejdes med forskellige tidsperioder, du betaler for. Du kan med fordel undersøge det nærmere og se, hvad der vil passe bedst til de behov, I har.