Derfor er inddækning vigtigt at have

Der kan være mange ting at tage højde for som husejer. Derfor er det heller ikke til at forvente, at alle har lige meget styr på alt. Men selvom det kan virke som detaljer, så er det alligevel vigtigt at sætte sig ind i sagerne. For bare fordi det ikke er noget, man diskuterer med vennerne over en middag, betyder det ikke, at det ikke spiller en rolle. Det gælder for eksempel for inddækning. For det er faktisk utroligt vigtigt at have. Nu skal du høre hvorfor.

Hvad er det?

Måske kender du slet ikke til begrebet inddækning. I så fald er det godt at slå fast, hvad det er, og ikke mindst hvad det skal til for.

Der findes faktisk forskellige former for det. Nogle bruges for eksempel under vinduer, mens andre bruges til taget eller endda ved gavlen. Læs mere her.

Det er en form for liste, der placeres under eksempelvis dine vinduer. Denne specifikke form for liste kaldes en sålbænk. Ideen med den er, at den kan fanges alt det vand, der måtte falde i regnvejr. Det betyder, at det vand bliver ledt væk fra dine mure og husets konstruktion. På den måde siver det ikke ind nogle steder eller ned i jorden, hvilket kan give skade.

Kort sagt så er ideen altså, at de hjælper dig med at undgå vand- og fugtskader.

Hvor skal de bruges?

Der findes altså som sagt flere varianter. Disse forskellige udgaver skal kunne bruges forskellige steder på huset. Der er jo stor forskel på, hvordan dit tag og dine vinduer ser ud. Begge steder kan der dog sive vand ind i konstruktionen og give skader.

Du skal altså sørge for en form for beskyttelse på alle de steder, der bliver udsat for regnvand. Det gælder eksempelvis:

  • Taget

  • Vinduer

  • Skorsten

  • Døre