Er du på udkig efter spånplader? Vi har fundet 16 online forhandlere, og noteret deres priser for 100 m2 inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er 10-4.dk, som sælger 100 m2 for kun 3.628 kr. Det er 77 % billigere end den dyreste webshop.

Laveste pris for 100 m2 spånplader inkl. levering*
WebshopPris ↓Link
3.628 kr.Køb
4.171 kr.Køb
4.936 kr.Køb
6.991 kr.Køb
5.218 kr.Køb
7.738 kr.Køb
7.854 kr.Køb
5.982 kr.Køb
7.933 kr.Køb
6.794 kr.Køb
10.962 kr.Køb
10.095 kr.Køb
15.646 kr.Køb
11.010 kr.Køb
12.084 kr.Køb
13.803 kr.Køb

*Seneste opdatering: 17. marts 2022 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 100 m2 (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: til tagpap til loft til tag til varmeslanger til væg til varmefordelingsplader til vådrum

Størrelser: 13 mm 25 mm 22 mm 15 mm16 mm 40 mm 19 mm 10 mm 20 mm 12 mm 28 mm 30 mm 5 mm

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Når du skal bruge varerne med det samme eller blot vil undgå leveringsomkostningen, så kunne du tænke over at køre produkterne personligt. Dette er i særdeleshed et alternativ ved de udbredte byggecentre.
Flere byggekæder sælger et stort varesortiment, hvorimod andre fokuserer på en specifik gruppe af vare. Du skal reflektere over hvorvidt det er essentielt for dig at have mange varegrupper at vælge fra, foruden bare spånplader.
Du skal have fokus på hvilke retningslinjer der gælder i forbindelse med din bestilling online, så du kan undgå udfordringer med fx returret. Af den grund skal man undersøge byggeshoppens betingelser.
For de fleste er gør-det-selv projekter ens betydende med mange spørgsmål. Dermed kan det overvejes at købe fra et online byggemarked, hvor du kan få tips og tricks til valg af spånplader.
Det er selvfølgelig super vigtigt at undersøge, hvorvidt den vare du planlægger at købe online overhovedet er på lager i det pågældende byggemarked. Hvis ikke kan du være tvunget til lede andre steder.
Du kan finde forskelle i salgspriserne på billige spånplader fra byggemarked til byggemarked. Nogle satser på de bedste priser, imens øvrige tilbyder en høj grad af service. Du må reflektere over hvad du vurderer er vigtigst.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De store byggecentre er udbredte og anerkendte firmaer, hvilket kan give øget tryghed i forbindelse med dit køb online. Det vil nogle se positivt på.
De udbredte byggemarkeder tilbyder varer fra forskellige nichebutikker, med det formål at du så kan købe fra et stort sortiment af spånplader online.
De udbredte byggecentre er fysisk til stede i det meste af landet, og derved har kunderne mulighed for at handle online og hente byggematerialerne selv. På grund af det er der mulighed for at undvære leveringsgebyret, og sågar hente varerne på kortere tid.

Nichewebshop

Alverdens webshops i små nicher producerer selv de varer som de store byggekæder sælger. Ved at købe direkte fra niche netbutikkerne online bør du få skarpere priser.
Mange nichespecifikke netbutikker har en enorm viden om det produktsortiment de har online, idet de udelukkende sælger disse produkter. Ergo forventes det at du får mere anvendelig vejledning fra mennesker med specialistviden i lige præcis spånplader.
Flertallet af nicheforretninger på nettet er opstartsvirksomheder, der i de fleste tilfælde har danske ejere, givetvis sågar fra dit lokalområde. Dem kan du støtte ved at bestille spånplader online på deres side.
De 10 største byggemarkeder
spånplader silvan

Silvan så dagens lys i 1968, og beskæftiger i dag mere end 1.000 kollegaer i kædens 41 varehuse. Silvan har fokus på at sælge til private, og afsætter årligt for mere end 1 milliard kroner.

Johannes Fog blev etableret i 1920, og beskæftiger nu flere end 500 medarbejdere i de 9 byggecentre. Johannes Fog tilstræber salg til private, og sælger hvert år for ca. 1 milliard kroner.

Stark begyndte i 1896, og udgøres i dag af over 2.000 mennesker i kædens 72 varehuse. Stark sætter ind på salg til professionelle, og afsætter hvert år for omtrent 7 milliarder kroner.

Davidsen blev grundlagt i 1944, og er nu arbejdsplads for cirka 1.000 ansatte i de 9 butikker. Davidsen sætter ind på billige priser til private og professionelle, og omsætter årligt for over 2 milliarder kroner.

XL-Byg åbnede i 2002, og er i dag arbejdsgiver for mere end 2.000 mennesker i deres 104 butikker. XL-Byg er specialiseret i gode tilbud til private og professionelle, og omsætter hvert år for omtrent 5 milliarder kroner.

spånplader bauhaus

Bauhaus blev dannet i 1988, og er nu arbejdsplads for i omegn af 1.000 kollegaer i de 17 byggecentre. Bauhaus tilstræber gode tilbud til private, og sælger hvert år for mere end 2 milliarder kroner.

spånplader harald nyborg

Harald Nyborg så dagens lys i 1904, og lønner i dag cirka 2.000 personer i selskabets 33 butikker. Harald Nyborg specialiserer sig i salg til private, og afsætter årligt for omkring 5 milliarder kroner.

10-4 startede i 1947, og udgøres i dag af omkring 100 medarbejdere i forretningens 6 butikker. 10-4 er specialiseret i gode tilbud til private og professionelle, og omsætter hvert år for i omegn af 500 millioner kroner.

spånplader jem og fix

Jem og Fix begyndte i 1988, og udgøres nu af ca. 2.100 kollegaer i deres 122 varehuse. Jem og Fix satser på at sælge til private, og omsætter årligt for omtrent 2 milliarder kroner.

Bygma startede i 1952, og udgøres nu af omkring 2.300 mennesker i kædens 56 varehuse. Bygma er specialiseret i salg til professionelle, og afsætter årligt for ca. 5 milliarder kroner.

12 tips til byggeprojekter
1Planlægning er vejen til at komme i mål med dit arbejde. Du må liste en velovervejet tidsplan, der dikterer hvilke opgaver der laves på hvilke tidspunkter, samt en tilhørende numerisk orden. Det anbefales at være skarp idet du laver din tidsplan.
2Husk at overveje hvorvidt byggeriet er et du kan klare selv, eller du alternativt bør anskaffe assistance fra en fagperson til områder af byggeriet. Ifald du ønsker assistance fra en fagperson kan det være fornuftigt at notere en pris fra forskellige leverandører.
3Der findes endeløse hjælpeartikler og videoer på nettet som du kan finde hjælp i. Især YouTube giver dig adgang til enormt meget konstruktiv oplysning, ikke mindst forudsat at man leder på engelsk.
4Det er oplagt at spørge om assistance til arbejdet, især ift. omfangsrige arbejdsopgaver. Flere opgaver behøver flere folk. I øvrigt vil det vise sig hurtigere og mere socialt at udføre arbejdet med andre.
5Det vil vise sig fundamentalt at du har de nødvendige materialer handlet ind forinden du går til værks med projektet. Du kunne med fordel sammensætte en overskuelig indkøbsseddel hvorpå der noteres alt du får brug for, og derefter granske oversigten, med øje for at du føler dig overbevist om at alt er som det skal være.
6Inden du opstarter arbejdet kan det vise sig ufatteligt værdifuldt at være sikker på, at dit projekt ikke er i strid med loven. Alt efter din bopæl kan der gælde diverse regler for, hvad der er lovligt, samt hvad der er ulovligt.
7Man må på ingen måde undvære udstyr. I mange tilfælde kan det vise sig uundværligt at du har værktøjet klar idet du starter byggeriet. Det er derudover vigtigt at tage højde for disse omkostninger i budgettet for byggeprojektet.
8I nogle tilfælde kan man søge tilskud fra det offentlige til ombygninger. Det får man hvis byggeprojektet er miljøvenligt. Det er altså betinget af at byggeriet influerer positivt på naturen.
9Du må unden ingen omstændigheder undlade at tage højde for dit velbefindende, så glem ej sikkerhedstøj inklusiv hoved- og fodbeklædning som sikring overfor potentielle uheld. Det er essentielt at have styr på din sikkerhed i arbejdet, ikke mindst ifald du ikke har hjælp fra en ekspert.
10Der kommer jævnligt uventede vanskeligheder når det gælder omfattende projekter, og som følge heraf kan det være betydningsfuldt at man afsætter en god portion plads i kalenderen, således at man føler sig tryg ved at nå i mål til tiden.
11Ofte vil det være af stor betydning at nedskrive et budget for ombygningen, så du har styr på den økonomiske del. Det er sundt at dokumentere hver enkelt omkostning, hvorefter man kan notere billige priser på hver enkelt.
12For opgaver udendørs kan vejrsituationen få en afgørende rolle. Af den årsag må du ofte tage et kig på vejrvarslen lige før byggeprojektet, så du undgår at det uden du havde regnet med det begynder at vælte ned når du netop er startet på dit svære byggeprojekt.
De mest populære byggemarkeder
Brugerne på Trustpilot vurderer 10-4.dk til 4,7 ud af 5 stjerner, hvilket jo er absolut flot. Vurderingen er et gennemsnit af 19.208 meninger, hvoraf intet mindre end 84 % kvitterer med den højeste karakter, og bare 2 % kvitterer med dumpekarakter. Som det ser ud nu har 10-4.dk 43.202 Facebook-følgere.
Harald-Nyborg.dk er bedømt til 4,6 ud af 5 på Trustpilot, som klart er rigtig beundringsværdigt. Bedømmelsen er et gennemsnit af 28.109 anbefalinger, hvoraf ikke mindre end 76 % kvitterer med topkarakter, og alene 4 % kvitterer med dumpekarakter. I skrivende stund har Harald-Nyborg.dk 8.857 følgere på deres Facebook-side.
DavidsenShop.dk anmeldes til 4,7 ud af 5 på Trustpilot, som selvfølgelig er utrolig godt arbejde. Vurderingen er et gennemsnit af 11.467 kommentarer, hvor ikke mindre end 86 % har givet den bedste karakter, og alene 2 % har givet den laveste karakter. Indtil nu har DavidsenShop.dk 53.774 følgere af deres Facebook-side.
XL-Byg.dk bedømmes til 4,3 ud af 5 på Trustpilot, hvilket klart er enormt godt arbejde. Bedømmelsen er regnet ud fra 2.856 kommentarer, hvor hele 59 % har givet topkarakter, og alene 9 % giver 1 stjerne. Indtil nu har XL-Byg.dk 67.935 følgere af deres Facebook-side.
Bauhaus.dks Trustpilot-score er 4,3 ud af 5, hvilket i særdeleshed er fantastisk flot. Vurderingen er baseret på 23.161 anbefalinger, hvoraf intet mindre end 69 % har givet maksimum point, og kun 8 % giver den laveste karakter. Som det ser ud nu har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-følgere.

Almindelige spørgsmål hvad angår spånplader

 • Hvad er spånplader?
 • Hvad bruges spånplader til?
 • Spånplader hvad er?
 • Hvordan laver man spånplader?
 • Hvordan laves spånplader?
 • Hvilken slags levering er smartest?

  Adskillige e-forretninger frembyder efterhånden et bredt udvalg af billige fragtmuligheder til spånplader. En af de mest populære er nu om dage at få sendt til en pakkeshop, så du selv kan hente de købte produkter når det passer ind i din kalender. Denne er jo virkelig uproblematisk, samt oftest tilmed den mest billige type af levering.

  Du bør endvidere påtænke at vælge levering hjem til dig privat eller til dit arbejdes adresse. Muligheden er desværre en lille smule dyrere, men på den anden side super overkommelig ved køb af spånplader online. Den mest betalelige slags levering er dog at hente produkterne selv, men den løsning nødvendiggør at du er i nærheden af online firmaets byggecenter, for eksempel Silvan, Jem og Fix, Bauhaus eller Harald Nyborg.

  Leveringstidspunktet på spånplader er jo ret afgørende såfremt man har behov for ordren lige om lidt, og af den grund er det ret så passende at man ser nærmere på det anslåede leveringstidspunkt for spånplader. Temmelig mange internet firmaer – for eksempel Silvan, Bauhaus, Harald Nyborg og Jem og Fix – udlover billig 1 dags levering på en lang række af deres produkter online, men vær obs på at det regnes ud fra at ordren indsendes forinden et besluttet klokkeslæt, med det formål at de med sikkerhed kan nå at få ordren distribueret forinden logistikpersonalet har fyraften.

  Nogle internet handler yder gratis levering på spånplader online, men typisk gælder det kun hvis der aftages for en præcis sum. Derudover kunne man tage den prisbilligste leveringsform, der typisk vil blive at få dem til at køre bestillingen til et udleveringssted.

  De fleste netshops tilbyder klik-og-hent hvor man køber billig spånplader hjemmefra og selv henter i butikken. Eksempelvis Bygma, 10-4, Bauhaus, Harald Nyborg, Silvan, Stark, XL-Byg, Davidsen og Jem og Fix. Byggemarkederne tildeler for eksempel afhentning af spånplader i disse byer:

  Stenløse, Korsør, Viborg, Herlev, Helsingør, Odder, Rønne, Esbjerg, Valby, Virum, Sønderborg, Grenaa, Greve, Charlottenlund, Lyngby, Hobro, Søborg, Køge, Nakskov, Nykøbing Falster, Brønderslev, Struer, Værløse, Albertslund, Risskov, Rudersdal, Højbjerg, Aalborg, Ishøj, Frederiksværk, Frederikshavn, Frederiksberg, Rødovre, Hvidovre, Vanløse, Skive, Kalundborg, Solrød Strand, Horsens, Haderslev, Dragør, Nærum, Roskilde, Nørresundby, Odense, Glostrup, Lillerød, Hedensted, Næstved, Åbyhøj, Frederikssund, Brabrand, Randers, Middelfart, Nyborg, Ølstykke, Holbæk, Vejle, Lystrup, Haslev, Hillerød, Vallensbæk, Herning, Vordingborg, Silkeborg, Kolding, Slagelse, Brønshøj, Allerød, Ikast, Svendborg, Hørsholm, Gladsaxe, Birkerød, Tilst, Brøndby, Gentofte, Thisted, Farum, Hedehusene, Ringsted, Aarhus, København, Hjørring, Skanderborg, Fredericia, Aabenraa, Kokkedal, Tårnby, Jyllinge, Taastrup, Ballerup, Holstebro, og Varde, .

  Klik-og-hent for spånplader er en mulighed i de fleste regioner af landet: Fyn (Østfyn, Nordfyn, Vestfyn, Sydfyn, Midtfyn), Jylland (Syddanmark, Østjylland, Vestjylland, Nordjylland, Sønderjylland, Sydjylland, Midtjylland) og Sjælland (Nordsjælland, Sydsjælland, Bornholm, Midtsjælland, Lolland, Amager, Falster, Østsjælland, Vestsjælland, Hovedstaden).

  Når vi ser på data er det tydeligt, at online shoppere tit søger efter fx spånplader priser og spånplader tilbud. Derudover oplever man som regel internet shoppere kigge efter eksempelvis billig spånplader, spånplader online og køb spånplader, foruden de udbredte byggecentre som Silvan, XL-Byg, Bygma, Stark, Harald Nyborg, 10-4, Bauhaus, Davidsen og Jem og Fix.

  Få rabat på spånplader

  Det er jo ultra nemt for almindelige dødelige at søge sig frem til tilbud på billige spånplader online på flere e-shops, og derfor har de fleste e-butikker været presset til at at nedbringe prisniveauet på spånplader drastisk, og ydermere byde på gratis levering.

  Det kan dog til hver en tid blive smart at sammenholde forskellige internet webshops efter tilbud på spånplader online forinden du gennemfører dit køb, sådan at du er tryg ved at skaffe sig den skarpeste pris. Se ikke bare på de velkendte byggemarkeder som Davidsen, 10-4, Stark, Silvan, Bauhaus, Jem og Fix, XL-Byg og Bygma.

  Man skal ikke desto mindre være årvågen med, at såfremt en shop på nettet udlover billige spånplader online til en pris der kan ses som enormt tiltalende, bør det mange gange være et faresignal om en uægte netbutik. Bestillinger med betalingskort er heldigvis omsluttet af et regulativ, der hjælper køberen imod uoprigtige webshops.

  Generelt anbefaler vi køb med betalingskort eller mobilbetaling. Som en alternativ mulighed kunne du vælge et tilbud fra for eksempel ViaBill, såfremt du tilstræber at afdrage prisen på spånplader ude i fremtiden. Dette tilbydes normalt hos nichefokuserede webshops, men sjældent de gængse byggemarkeder som for eksempel XL-Byg, Silvan, Davidsen, 10-4, Bauhaus, Harald Nyborg, Jem og Fix og Bygma.

  Ved kig i søgedata bliver det markant, at netshoppere mange gange efterspørger fx køb spånplader og billig spånplader. Man ser desuden ofte netshoppere søge fx spånplader priser, spånplader online samt spånplader tilbud.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 100 m2 kg spånplader er 3628 kr. Pristjekket er vurderet til 4.1 ud af 5 stjerner baseret på 8 brugeranmeldelser.

  Er meget tilfreds med handlen” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til tag til varmefordelingsplader til væg til vådrum til varmeslanger til loft til tagpap

  Størrelser: 25 mm 13 mm 12 mm 5 mm 10 mm 30 mm 22 mm 15 mm16 mm 40 mm 19 mm 20 mm 28 mm

  Undersøg tidligere kunders ratings

  Trustpilot genererer fuldstændig passelige genveje til at betragte en række øvrige forbrugeres betragtninger og på grund af dette rekommanderer vi, at du gennemgår e-forretningens anmeldelser inden du køber billige spånplader online.

  Facebook resulterer i lignende ganske fremragende chancer for at få indtryk af online forhandlerens kundefokus. Derudover møder vi mange online outlets hvor man kan meddele en vurdering af deres køb, som lige så vel kan drages fordel af til at fornemme kundetilfredsheden.

  Forinden folk handler billige spånplader online i en netshop behøver man for at være sikker læse netshoppens handelsaftale, dog er det i mange tilfælde en omfattende opgave, i særdeleshed på de udbredte byggemarkeder som Bauhaus, Jem og Fix, Davidsen, Bygma, XL-Byg, 10-4, Silvan, Stark og Harald Nyborg.

  Et alternativt forslag kunne være at undersøge om internet butikken er godkendt af e-mærket, siden det kan være et sympol på at internet firmaet imødekommer de officielle regler, samt at online firmaet nu og da efterses af sagkyndige som har ekspertise inden for reglementet på området.

  Derudover tilbydes du lejlighed til opbakning, ifald du skulle få vanskeligheder med din bestilling af spånplader. Ligeså foreslåes det at køber er vaks omkring de mest basale betingelser der spiller ind i forbindelse med købet af spånplader online, som fx den ombytningsret online forhandleren anvender.

  I den relation er det ligeledes afgørende, at man stadigvæk sikrer ens e-mail kvittering, så man til enhver tid vil kunne dokumentere sin bestilling af spånplader, ligegyldig om man har købt fra XL-Byg, Bauhaus, Davidsen, Harald Nyborg, Silvan, Jem og Fix, 10-4, Stark eller Bygma.

  Poul gav 5 stjerner

  Hurtig levering uden mangler.

  Michael Mortensen gav 4 stjerner

  Det kører bare som det skal.

  Martin gav 5 stjerner

  Helt i orden.

  Henrik N gav 4 stjerner

  Meget nemt at bestille og hurtig

  9 gode råd til internetshopping
  1Indtil flere internet virksomheder præsterer billig fragt på spånplader, men ofte stiller det krav om at du aftager for et fastslået beløb. Desuden kan man overveje den mest betalelige mulighed for levering, hvilket i de fleste tilfælde vil blive at få fragtfirmaet til at levere din ordre til en pakkeshop. Denne bliver gennemsnitligt også særdeles enkel. Den mest prisbevidste fragttype er unægtelig selv at hente ordren.
  2Vi går generelt ind for at finde ud af hvorvidt online forretningen er godkendt af e-mærket, grundet at det almindeligvis er en angivelse af at netshoppen retter sig efter dansk lovgivning, tillige med at internet virksomheden ofte kontrolleres af fagmænd som er indført i vilkårene. Forud for at nogen shopper billige spånplader i en internet webshop behøver man reelt studere webbutikkens handelsaftale.
  3Forinden nogen handler billige spånplader på en e-shop burde de i og for sig gennemløbe shoppens handelsaftale, men det er mange gange ikke særlig morsomt. Dertil er det godt at køber er opmærksom på de fundamentale betingelser der kan spille ind i forbindelse med handlen med billige spånplader online, for eksempel hvilken ombytningsrettighed online forhandleren kører med.
  4Trustpilot tilbyder dig altid udmærkede genveje til at kigge på en stor gruppe nuværende konsumenters anmeldelser og derved støtter vi, at du eksaminerer e-shoppens ratings forinden du handler billige spånplader online. Facebook resulterer i på samme måde visse strålende muligheder for at få en idé om internet forhandlerens troværdighed.
  5En lang række online shops tildeler nu til dags en række forskellige billige former for levering til spånplader. En af de populære er efterhånden levering til en pakkeshop, hvor du så selv henter de bestilte varer på et selvvalgt tidspunkt. Fragtmuligheden er altså virkelig ukompliceret, og ofte tillige den prisbilligste leveringsudgave.
  6Den mest letkøbte løsning er uden tvivl selv at hente pakken, men den løsning forudsætter at du bor nær online virksomhedens adresse. Den fragtløsning er vældig afgørende når du har brug for spånplader øjeblikkeligt. Alternativt så garanterer nogle e-firmaer fragt uden omkostninger, men undertiden kun når du handler for en konkret pris.
  7Leveringstiden er selvfølgelig super udslagsgivende i tilfælde af at man mangler ordren inden for kort tid, og derfor er det bestemt aktuelt at vi finder leveringstidspunktet for spånplader. En masse internet forretninger giver løfte om billig 1 dags levering på adskillige varenumre, men vær på vagt da det er afhængig af at orden realiseres forinden et angivent tidspunkt.
  8Generelt anbefaler vi shopping med kort eller mobilbetaling. Bestillinger med betalingskort er en del af en bestemmelse, hvilket værner dig som kunde imod snydagtige internet varehuse. Som en anden løsning kan du anvende en billig afbetalingsordning som fx ViaBill, når du tilstræber at honorere betalingen ude i fremtiden.
  9Det er yderst problemfrit for almindelige dødelige at søge sig frem til priser online på billige spånplader på forskellige internet firmaer i Danmark, og af den grund lover flertallet af internet firmaer portofri levering. Trods dette kan det ikke desto mindre blive profitabelt at sammenholde diverse internet varehuse i Danmark efter udsalg og tilbud forinden du gennemfører dit køb, sådan at du er skudsikker på at antage den laveste pris.