Er du på udkig efter osb plader? Vi har fundet 10 online forhandlere, og noteret deres priser for 100 m2 inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er 10-4.dk, som sælger 100 m2 for kun 4.692 kr. Det er 58 % billigere end den dyreste webshop.

Laveste pris for 100 m2 osb plader inkl. levering*
WebshopPris ↓Link
4.692 kr.Køb
4.726 kr.Køb
5.515 kr.Køb
6.325 kr.Køb
6.406 kr.Køb
6.976 kr.Køb
7.340 kr.Køb
8.316 kr.Køb
11.060 kr.Køb
11.199 kr.Køb

*Seneste opdatering: 17. marts 2022 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 100 m2 (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: til undertag til vægge til loft til tag til gulv til skur

Størrelser: 25 mm 20 mm 15 mm16 mm 13 mm 10 mm 30 mm 19 mm 22 mm 5 mm 40 mm 28 mm 12 mm

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Der er forskel på salgspriserne på billige osb plader fra byggemarked til byggemarked. En del vil have gode priser, og nogle har service. Du skal beslutte hvad der er vigtigst for dig.
Såfremt du skal bruge varerne nu og her eller blot gerne vil undvære fragtgebyret, så kunne du overveje at hente varerne selv. Dette er i høj grad et alternativ hos de velkendte byggemarkeder.
For en del er byggeprojekter ens betydende med mange spørgsmål. Derved er det fordelagtigt at shoppe hos et online byggecenter, hvor du får tips og tricks til valg af osb plader.
Det er absolut ekstremt relevant at tjekke, hvorvidt den vare du planlægger at købe online overhovedet er på lager hos byggekæden. Hvis ikke kan du være tvunget til kigge hos de andre.
Du skal vide hvilke retningslinjer butikken udsteder når du shopper online, så du kan slippe for problemer med bl.a. reklamationer. Af den grund bør man kende byggemarkedets regler.
Flere byggekæder præsterer et enormt produktsortiment, hvorimod nogle har fokus på en enkelt varegruppe. Du bør vurdere om det er afgørende for dig at du har adskillige typer af varer at vælge i blandt, foruden blot osb plader.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De store byggemarkeder er etablerede og anerkendte forretninger, hvilket kan give øget tryghed når du skal købe online. Det er noget nogle vil se en fordel i.
De store byggekæder sælger varer fra talrige specialbutikker, og så kan du købe fra et stort udvalg af osb plader online.
De store byggekæder er tilgængelige mange steder i landet, og derigennem har flertallet valget om at handle online og køre varerne på eget initiativ. Derfor kan man spare fragtgebyret, samt ovenikøbet få fat i varerne straks.

Nichewebshop

Mange webshops med fokus på et smalt varesortiment er producenter af de produkterne som byggemarkederne sælger. Når du køber direkte hos niche netbutikkerne online kan du få en lavere pris.
Flertallet af små butikker har ekstra meget forstand på det produktudvalg de har online, da de kun sælger disse produkter. På grund af det er det forventeligt at du får endnu mere god vejledning fra medarbejdere der er eksperter i netop osb plader.
Hovedparten af webshops i små nicher er mindre virksomheder, der tit er danske, muligvis endda fra dit lokalområde. Dem hjælper du idet du bestiller osb plader online på deres side.
De 10 byggemarkeder med størst omsætning

Johannes Fog åbnede i 1920, og beskæftiger nu omtrent 500 kollegaer i virksomhedens 9 byggecentre. Johannes Fog har sit primære fokus på salg til private, og sælger årligt for ca. 1 milliard kroner.

Bygma blev etableret i 1952, og omfatter i dag mere end 2.300 kollegaer i deres 56 varehuse. Bygma er specialiseret i at sælge til professionelle, og afsætter hvert år for cirka 5 milliarder kroner.

XL-Byg blev grundlagt i 2002, og omfatter i dag i omegn af 2.000 mennesker i selskabets 104 byggecentre. XL-Byg har sit primære fokus på salg til private og professionelle, og omsætter hvert år for cirka 5 milliarder kroner.

osb plader harald nyborg

Harald Nyborg åbnede i 1904, og beskæftiger i dag ca. 2.000 kollegaer i byggemarkedets 33 butikker. Harald Nyborg tilstræber at sælge til private, og afsætter årligt for mere end 5 milliarder kroner.

Davidsen så dagens lys i 1944, og beskæftiger nu over 1.000 personer i virksomhedens 9 butikker. Davidsen sætter ind på billige priser til private og professionelle, og sælger hvert år for mere end 2 milliarder kroner.

osb plader silvan

Silvan kom frem i 1968, og beskæftiger i dag omkring 1.000 ansatte i firmaets 41 byggecentre. Silvan sætter ind på gode tilbud til private, og sælger hvert år for i omegn af 1 milliard kroner.

Stark startede i 1896, og beskæftiger i dag flere end 2.000 ansatte i kædens 72 butikker. Stark har specialiseret sig i at sælge til professionelle, og afsætter årligt for i nærheden af 7 milliarder kroner.

osb plader bauhaus

Bauhaus blev stiftet i 1988, og udgøres i dag af i omegn af 1.000 mennesker i deres 17 byggecentre. Bauhaus specialiserer sig i at sælge til private, og omsætter årligt for ca. 2 milliarder kroner.

10-4 blev dannet i 1947, og udgøres nu af i nærheden af 100 kollegaer i deres 6 varehuse. 10-4 har fokus på gode tilbud til private og professionelle, og omsætter hvert år for i omegn af 500 millioner kroner.

osb plader jem og fix

Jem og Fix blev etableret i 1988, og lønner i dag i nærheden af 2.100 personer i de 122 butikker. Jem og Fix sætter ind på billige priser til private, og omsætter årligt for over 2 milliarder kroner.

Gode råd til byggeprojekter
1Glem ikke at du kan spørge om støtte fra det offentlige til renoveringer. Det kan man få hvis ombygningen gør en forskel for miljøet. Af få støtte betinges altså af at byggeriet har positiv indfyldelse på klimaet.
2Det kan overvejes hvorvidt du selv vil klare det hele, eller du hellere bør købe hjælp fra en fagmand til dele af det. Såfremt du sikrer dig assistance fra en professionel kan det være fordelagtigt at hente uforpligtende tilbud fra diverse selskaber.
3Potentielt kan det vise sig af stor betydning at have de relevante bygningsmaterialer klar til brug forinden du igangsætter håndværket. Du vil med fordel kunne sammensætte en enkel note hvoraf der fremgår alt det der skal bruges, og så eftergå materialerne, således at du er overbevist om at du har det hele.
4Du finder rigelige mængder af hjælpeartikler og videoer fra alverdens hjemmesider hvorfra du kan få gode råd. Navnligt YouTube bringer dig ekstremt meget udbytterig oplysning, ikke mindst forudsat at man bruger den engelske version.
5Planlægning vil altid være metoden til et uproblematisk forløb med arbejdet. Du bør overveje at liste en struktureret arbejdsplan, som beskriver hvilke gøremål du vil lave på hvilke dage, samt en dertilhørende kronologisk rækkefølge. Forsøg at være skarp idet du udarbejder arbejdsplanen.
6Ofte vil det være fornuftigt at nedskrive en budgetoversigt for projektet, så du har et økonomisk overblik. Det kan vise sig at være rationelt at notere samtlige poster, hvorefter man kan kortlægge prisen på dem enkeltvis.
7Forud for at du igangsætter byggeprojektet kan det vise sig ret meningsfuldt med et tilsagn om, at dit projekt overholder gældende love. Afhængigt af hvorhenne du bor kan der vise sig gældende retningslinjer for, hvad du gerne må, og hvad der ikke er lovligt.
8Man vil ikke på noget tidspunkt stå uden det nødvendige værktøj. Jævnligt kan det være uundværligt at have grejet til rådighed forinden du starter arbejdet. Desuden er det afgørende at medtage de medfølgende udgifter i dit budget.
9Du skal ikke på noget tidspunkt forsømme din sikkerhed, så glem ikke påklædning som eksempelvis hoved- og fodbeklædning der hjælper dig imod hændelige risici. Det er vigtigt at du har styr på dit eget ve og vel i byggeprocessen, specielt hvis du ikke skaffer hjælp fra en fagperson.
10Der præsenterer sig altid uforudsete problemer i forbindelse med omfangsrige projekter, og altså kan det være afgørende at man har afsat betragtelig tid i arbejdsplanen, med formålet om at man føler sig sikker på at man får det færdiggjort.
11Ved udendørs byggeprojekter kan vejrsituationen få en væsentlig rolle. Derfor skal du med jævne mellemrum kigge på vejrforudsigelserne lige før igangsættelsen af arbejdet, så det ikke mod forventning begynder at piske ned i samme sekund som du står midt i dit ellers velplanlagte byggeprojekt.
12Det anbefales at spørge om assistance til byggeprocessen, hovedsageligt ift. større byggeprojekter. Enkelte projekter kræver flere end en enkelt person. Samtidig vil det være mere effektivt og mere minderigt at udføre arbejdet med andre.
De mest vellidte byggeshops
10-4.dk har en bedømmelse på 4,7 ud af 5 på Trustpilot, som klart er absolut flot. Ratingen er baseret på 19.208 anmeldelser, hvor intet mindre end 84 % kvitterer med den højeste karakter, og kun 2 % kvitterer med den laveste karakter. I dette øjeblik har 10-4.dk 43.202 fans på Facebook.
Kunderne hos DavidsenShop.dk giver dem 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket i særdeleshed er absolut godt arbejde. Vurderingen er et gennemsnit af 11.467 anbefalinger, hvor intet mindre end 86 % kvitterer med 5 stjerner, og bare 2 % kvitterer med dumpekarakter. Som det ser ud nu har DavidsenShop.dk 53.774 Facebook-fans.
XL-Byg.dk har en rating på 4,3 ud af 5 på Trustpilot, hvilket klart er virkelig godt arbejde. Scoren er et gennemsnit af 2.856 bedømmelser, hvoraf intet mindre end 59 % kvitterer med topkarakter, og kun 9 % kvitterer med 1 stjerne. Som det er nu har XL-Byg.dk 67.935 følgere af deres Facebook-side.
Harald-Nyborg.dk vurderes til 4,6 ud af 5 på Trustpilot, som utvivlsomt er fantastisk overlegent. Evalueringen er baseret på 28.109 ratings, hvoraf ikke mindre end 76 % har givet maksimum point, og kun 4 % har givet dumpekarakter. Som det ser ud nu har Harald-Nyborg.dk 8.857 følgere på Facebook.
Bauhaus.dks Trustpilot-rating er 4,3 ud af 5, som tydeligvis er yderst beundringsværdigt. Bedømmelsen grundlægges af 23.161 kommentarer, hvoraf imponerende 69 % har givet den højeste karakter, og kun 8 % har givet den dårligste rating. Indtil nu har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-fans.

Gængse spørgsmål med hensyn til osb plader

 • Hvad bruger man osb plader til?
 • Hvad består osb plader af?
 • Hvad er osb plader?
 • Hvad kan osb plader bruges til?
 • Hvordan maler man osb plader?
 • Hvad er osb plader lavet af?
 • Hvilken fragtmulighed er smartest?

  De fleste netshops udlover nu til dags alverdens billige metoder til levering til osb plader. Det mest almindelige er i vore dage at få leveret til et afhentningssted, så du nemt selv kan hente de købte varer præcis når det passer dig. Den er nemlig ret så let gængelig, samt mange gange desuden den mest betalelige leveringsmanér.

  Du bør omvendt vælge at bestille levering til din adresse eller ud på din arbejdsplads. Fragtmetoden viser sig en gang i mellem en lille smule mere omkostningsfuld, men lige så vel yderst gnidningsløs med osb plader online. Den mest billige leveringsløsning vil dog utvivlsomt være at hente ordren selv, men den mulighed er betinget af at du lever lige ved webshoppens byggecenter, for eksempel Bauhaus, Silvan, Harald Nyborg eller Jem og Fix.

  Leveringstidspunktet på osb plader er ret så central når du står og skal bruge din pakke inden for kort tid, så i det øjemed er det aldeles relevant at du efterser leveringstidspunktet ved osb plader. Størstedelen af e-shops – fx Harald Nyborg, Jem og Fix, Bauhaus og Silvan – stiller udsigt til billig 1 dags fragt på mange af shoppens produkter online, men som ikke desto mindre står og falder med at handlen gemmenføres inden et nøjagtigt klokkeslæt, så de sandsynligvis kan nå at få varen hen til fragtfirmaet forinden personalet har fri.

  Flere online forretninger frembyder levering uden gebyr på osb plader online, men tit kræver det at der erhverves for en fastsat pris. Alternativt bør man gribe den billigste form for levering, der tit er at få fragtfirmaet til at bringe dine varer til et udleveringssted.

  Mange webbutikker tildeler click-and-collect hvor du bestiller billig osb plader online og selv henter i butikken. Fx 10-4, Bygma, Silvan, XL-Byg, Davidsen, Stark, Harald Nyborg, Bauhaus og Jem og Fix. Byggecentrene frembyder fx click-and-collect på osb plader i følgende byer:

  Ringsted, Struer, Farum, Jyllinge, Værløse, Odder, Skive, Herlev, Birkerød, Ishøj, Kolding, Virum, Haslev, Vejle, Albertslund, Rudersdal, Skanderborg, Lyngby, Brønderslev, Rønne, Brøndby, Nykøbing Falster, Nyborg, Ølstykke, Solrød Strand, Brabrand, Varde, Aalborg, Valby, Nakskov, Tilst, Vanløse, Viborg, Haderslev, Taastrup, Nørresundby, Hørsholm, Søborg, Nærum, Vallensbæk, Glostrup, Slagelse, Charlottenlund, Grenaa, Aabenraa, Middelfart, Hillerød, Frederikshavn, Hedehusene, Silkeborg, Rødovre, Køge, Holstebro, Hedensted, Højbjerg, København, Vordingborg, Svendborg, Fredericia, Frederiksberg, Horsens, Sønderborg, Korsør, Lystrup, Gentofte, Ikast, Herning, Risskov, Odense, Holbæk, Roskilde, Dragør, Hobro, Hvidovre, Thisted, Kokkedal, Stenløse, Greve, Esbjerg, Ballerup, Næstved, Hjørring, Randers, Tårnby, Lillerød, Gladsaxe, Allerød, Kalundborg, Helsingør, Frederiksværk, Aarhus, Frederikssund, Brønshøj, og Åbyhøj, .

  Click-and-collect for osb plader er muligt i de fleste regioner af Danmark: Sjælland (Sydsjælland, Østsjælland, Midtsjælland, Falster, Amager, Lolland, Nordsjælland, Vestsjælland, Hovedstaden, Bornholm), Jylland (Sønderjylland, Østjylland, Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland, Vestjylland, Syddanmark) og Fyn (Sydfyn, Midtfyn, Vestfyn, Nordfyn, Østfyn).

  Når der ses på tendenserne bliver det markant, at mennesker mange gange søger fx osb plader online og køb osb plader. Vi ser desuden som regel online shoppere søge efter for eksempel billig osb plader, osb plader priser og osb plader tilbud, plus de gængse byggekæder som Jem og Fix, 10-4, Davidsen, Bauhaus, Silvan, Bygma, Harald Nyborg, Stark og XL-Byg.

  Spar penge på osb plader

  Det er i dag usædvanlig uproblematisk for enhver at finde tilbud på billige osb plader online hos diverse internet handler, og med det motiv har masser af internet foretagender fundet det uundgåeligt at nedskære salgspriserne på osb plader en hel del, og ovenikøbet sikre billig levering.

  Det kan imidlertid være nyttigt at tjekke nogle forskellige internet butikker efter tilbud på osb plader online forinden du handler, således at du er på den sikre side med at få den mindst kostelige pris. Se ikke kun på de store byggecentre som Bauhaus, Stark, XL-Byg, Bygma, 10-4, Davidsen, Harald Nyborg og Silvan.

  Man skal bare være obs på, at når en e-butik sælger billige osb plader online til en tilbudspris der virker ubegribelig fordelagtig, er det mange gange være et bevis på en bedragerisk e-forretning. Bestillinger med kort er dog indbefattet af en regel, hvilket sikrer dig som køber overfor falske online outlets.

  Vi tilråder generelt betalinger med kort eller betalinger med mobilen. Som en alternativ mulighed bør du vælge et tilbud som f.eks. ViaBill, ifald du hellere vil afdrage pengene til osb plader i flere bidder. Det foreslåes normalt i nichefokuserede netbutikker, men sjældent de store byggecentre som fx Bauhaus, 10-4, Harald Nyborg, Stark, Bygma, Jem og Fix, Silvan og XL-Byg.

  Når man kigger i data bliver det markant, at netshoppere mange gange kigger efter bl.a. osb plader priser og billig osb plader. Man ser desuden som regel internet shoppere søge efter for eksempel køb osb plader, osb plader online samt osb plader tilbud.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 100 m2 kg osb plader er 4675 kr. Pristjekket er vurderet til 4.7 ud af 5 stjerner baseret på 10 brugeranmeldelser.

  Vi er meget tilfredse med hele…” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til undertag til gulv til vægge til tag til skur til loft

  Størrelser: 12 mm 28 mm 10 mm 25 mm 5 mm 40 mm 20 mm 19 mm 22 mm 15 mm16 mm 13 mm 30 mm

  Analyser tidligere brugeres oplevelser

  Trustpilot indebærer uden sammenligning belejlige genveje til at gennemsøge diverse forhenværende kunders meninger og af den grund kan det være til hjælp, at du eftergår internet firmaets anmeldelser forud for at du lægger din bestilling på billige osb plader online.

  Facebook præsterer også faktisk hæderlige genveje til at få indsigt i internet virksomhedens kundefokus. I øvrigt ses en del online webshops hvor folk kan formulere en bedømmelse af virksomhedens service, hvilket tillige må tages i brug til at vurdere tidligere kunders oplevelser.

  Forinden nogen bestiller billige osb plader online på en internet forhandler kunne man sådan set bese dens handelsaftale, men det er normalt ikke særlig interessant, især med de gængse byggemarkeder som Jem og Fix, Harald Nyborg, XL-Byg, 10-4, Davidsen, Stark, Bauhaus, Bygma og Silvan.

  En anden valgmulighed kunne måske være at efterse hvorvidt online shoppen er tilsluttet e-mærket, eftersom det bør være en indikator for at online shoppen opretholder den officielle danske lovgivning, samt at virksomheden fra tid til anden besigtiges af sagkyndige der behersker bestemmelserne på området.

  Det er en rigtig god anledning til at få assistance, såfremt du får besvær som følge af din ordre på osb plader. Dertil er det at foretrække at man er opmærksom på de væsentligste retningslinjer der kan influere på købet af osb plader online, f.eks. hvilken returneringsret internet forhandleren benytter.

  I den sammenhæng er det på samme måde essesentielt, at man når som helst bevarer ens faktura e-mail, så man en anden gang kan påvise købet af osb plader, ligegyldig om man køber fra Bygma, Davidsen, XL-Byg, Harald Nyborg, Silvan, Jem og Fix, Stark, Bauhaus eller 10-4.

  Hanne B gav 5 stjerner

  Hurtig

  Helle V gav 4 stjerner

  Intet at klage over

  Peter gav 5 stjerner

  Det fungerer jo bare

  Per Thomsen gav 5 stjerner

  Fin omgående levering

  9 tips til køb på nettet
  1Forinden folk køber billige osb plader på en webshop bør de faktisk studere dens regler, det er dog for det meste ikke særlig sjovt. Dertil kan det være til hjælp at køberen er påpasselig med de elementære regler gældende for handlen med billige osb plader online, eksempelvis hvilken byttepolitik online forretningen anvender.
  2Generelt anbefaler vi at tjekke om e-forhandleren er medlem af e-mærket, eftersom det burde være en påvisning af at e-forretningen understøtter de officielle regler, foruden at forretningen hyppigt besøges af eksperter som har meget erfaring med de gældende regulativer. Forud for at folk køber billige osb plader i en butik på nettet behøver man altid studere netshoppens forretningsaftale.
  3Det er yderst let for enhver at tjekke tilbud online på billige osb plader fra forskellige internet varehuse, og med det motiv lover massevis af shops på nettet levering uden omkostninger. Trods dette kan det stadigvæk blive fordelagtigt at efterse visse internet webshops efter rabat og tilbud inden du placerer ordren, så man er på den sikre side med at antage den bedste pris.
  4Flere internet foretagender garanterer portofri fragt på osb plader, men i mange tilfælde afkræver det at du shopper for en fastsat pris. Som alternativ bør man beslutte sig for den mest letkøbte form for levering, der ofte vil være at få kørt dine varer til en pakkeshop. Den bliver ofte endvidere super fremkommelig. Den prisbilligste metode til levering er uden tvivl at hente produkterne selv.
  5Leveringstiden er yderst central ifald vi behøver dine nye varer inden for få dage, så derfor er det bestemt centralt at vi besigtiger den anslåede leveringsdato ved osb plader. En hel del online forretninger annoncerer billig levering på næste hverdag på mange af butikkens varenumre, men glem ikke at det står og falder med at transaktionen gennemføres forud for et konkret klokkeslæt.
  6Trustpilot frembyder evigt tiltalende muligheder for at granske ganske mange andre køberes kritik og derved er det en hjælp, at du besigtiger e-forretningens kritik før du bestiller billige osb plader online. Facebook tilbyder dig også fuldkommen hensigtsmæssige chancer for at få indblik i online forretningens troværdighed.
  7Den mest prisbevidste slags levering kan ikke benægtes at være at hente varerne selv, hvilket dog betinges af at du lever i kort afstand af webshoppens lager. Den løsning til levering er jo ekstremt væsentlig såfremt vi har behov for osb plader nu og her. Alternativt så tilbyder nogle internet foretagender gratis levering, men undertiden er det påkrævet at man indkøber for et præcist beløb.
  8Vi foreslår generelt kortbestillinger eller MobilePay. Bestillinger med kort er indbefattet af en forordning, som hjælper folk imod falske e-butikker. Som en anden løsning burde du udnytte en billig afbetalingsordning som f.eks. ViaBill, for så vidt du hellere vil afdrage regningen af flere omgange.
  9En række e-shops frembyder nu til dags en lang række forskellige billige metoder til levering til osb plader. En der er meget almindelig er p.t. at få leveret til et afhentningssted, hvor det er muligt at hente dine nye produkter præcis når det passer dig. Fragtmetoden er jo ultra simpel, og i mange tilfælde ligeledes den billigste leveringsudgave.