Et værktøj du aldrig vil undvære igen, når først du har det

Er du en sand gør-det-selv-mand, er der garanteret ikke meget værktøj, som du ikke finder det nyttigt at have liggende på hjemmeværkstedet. Det er dog ikke sikkert, at du har plads til alt det værktøj, du gerne vil have, og er det tilfældet, skal du sørge for at investere i de vigtigste og mest behjælpeligt værktøjer.

Skruetvinger

En skruetvinge er et næsten uundværligt værktøj at tilføje til samlingen, fordi den kan bruges til så mange forskellige opgaver. Med skruetvinger kan du holde sammen på de emner, du arbejder med og være sikker på, at du ikke skal være nervøs for, at de skrider og dermed ødelægger resultatet af dit arbejde.

Det kan for eksempel være, at du står med et bræt, som du vil save i en præcis linje. Dette bræt kan du da skrue fast med din skruetvinge og derved sikre dig, at det kun er op til din savføring, om beskæringen af brættet bliver så skarp som håbet. Uden en skruetvinge ville der også være bl.a. den faktor, at brættet ville kunne flytte sig på ubelejlige tidspunkter og ikke mindst bare stå for ustabilt til ordentligt arbejde.

Størrelse af skruetvinge

Når du er på jagt efter en skruetvinge, der er kompatibel med dit arbejde, kan du bl.a. være opmærksom på skruetvingens størrelse. Det kommer nemlig i høj grad an på størrelsen af de emner, du vil skrue fast, hvor stor en skruetvinge du behøver at have.

Er det typisk meget store brædder eller andre større emner, er en skruetvinge i den store ende af skalaen sandsynligvis det mest praktiske og fordelagtige valg, mens det selvfølgelig forholder sig omvendt, hvis dine emner som regel er relativt små. Hvis ikke der er nogen sammenhæng i størrelserne på emnerne, er det nok den bedste løsning at købe skruetvinger i mere end én størrelse.